martes, 27 de mayo de 2008

JCLIC de les fruites

Abans de tot, dir que no he pogut penjar-ho des de el meu conte de gmail perquè no hem donava l’opció de crear pàgines web. Després de crear vint contes diferents i no poder, el Jordi em va dir que ho podia fer amb el de la Marta Serrano, que es fa oferir per deixar-me el seu.Primer de tot varem seleccionar les imatges que faríem servir. Cal dir que el seu tractament i selecció estan explicats a l’entrada del blog que es titula: "Pràctica del JCLIC"Un cop fet això, va anar al nostre conte de gmail. Varem pujar els arxius ZIP i l’enllaç que hem creat perquè es pugui veure a la pàgina web.Seguidament passem a crear la pàgina, posem el nom, el títol i l’accés del JCLIC. És aquí on posem el link, busquem als nostres arxius i ho pengem.L’adreça del meu JCLIC de les fruites és:

http://martetaaa89.googlepages.com/jclicfruiteseli

martes, 13 de mayo de 2008

WWW.EXTEC.CAT

L’exposició que han fet les companyes del XTEC, m’ha semblat molt interessant. Ens l’han fet veure com a una eina molt útil pel treball del professorat.Ens han proposat activitats com: jocs infantils, recursos per al professorat i l’alumnat, consultar activitats realitzades a escoles reals, informació per a les preinscripcions escolars, cases de colònies, revistes d’educació, articles.....S’ha de donar molta importància a L’escola Oberta, forma part de l’Xtec. És una immensa font de recursos tan per a professors com per alumnes. Per acabar ens han mostrat el mapa conceptual de la pàgina on podem trobar de manera ràpida allò que ens interessa. En definitiva, he trobat la xtec un dels recursos més importants que tenen els professors per treballar. Crec que és una eina que els facilita i els ajuda en la seva feina.

Les PDI i l'EDU365

La setmana passada varem treballar a classe aquests temes. A continuació us pasaré un resum de les idees principals que jo he agafat a classe:A l’exposició de l’EDU365 varem navegar pel portal fent diverses activitats. Entre altres jo destacaria: Buscar la web de la Federació d’AMPAS d’Escoles Bressols de Barcelona (FAEBB), buscar una MUD i explicar que eren (Mini Unitat Didàctica per aprendre autònomament), buscar el vídeo “El flamenc i en Pere i el llop”, buscar la pagina web de la generalitat de Catalunya destinada a l’educació, buscar la proposta educativa promoguda per Vilaweb i Edu365.L’EDU365 és un portal educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitta de Catlunya. Està orientat i desenvolupat per a l’alumnat i les seves famílies. Es basa en infraestructures i serveis de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC).Alguns dels seus objectius son: potenciar l’ús educatiu d’Internet, establir un mateix context educatiu entre casa i escola, posar informació a l’abast d’alumnes i famílies, comunicar els valors de l’ús d’Internet...Com a usuaris es poden registrar pares, alumnes, professorat i centres educatius no universitaris de Catalunya.Si parlem de les PDI, pissarra digital interactiva, les companyes ens van mostrar algunes activitats que es poden fer a classe amb elles. Van fer servir el programa SMART BOARD. Van fer jocs com el parxís o l’oca.Finalment varem buscar avantatges i inconvenients de les PDI. Com a desavantatges: té un elevat cost, que l’aula ha de tenir unes condicions especifiques de llum i espai, i per últim que el professorat ha de tenir uns coneixements bàsics per fer-les servir. Com a avantatges jo destacaria tota la resta que podem trobar. Crec que és una eina educativa que ofereix moltes possibilitats al professorat. És un sistema innovador que potencia l’atenció i l’aprenentatge de l’alumne, i per tant crec que és molt positiu el seu ús.

martes, 6 de mayo de 2008

Pràctica del JCLIC

Uns dies abans el Jordi ens va demanar que creéssim un compte amb un proveïdor per poder penjar coses en un espai web. Ell va recomanar la pàgina següent: http://pages.google.com/.
Fet això vam triar el tema, les fruites. Vam buscar imatges de fruites (poma, plàtan, maduixa) per Internet i les vam retocar amb el programa Gimp, ja el vam treballar a classe. Seguidament vam obrir el programa JCLIC author per dur a terme les activitats. És un programa fàcil, però té moltes pestanyes.
Per crear les activitats (trencaclosques, puzle, relacionar amb fletxes...) vam haver d'afegir les imatges, prèviament les havíem guardat en una carpeta, en la pestanya de "Mediateca", seguidament en la pestanya de "Activitats" ja vam començar a crear els nostres exercicis. En aquesta mateixa pestanya, un cop hem entrat a la icona de "Nova activitat", se'ns obre un altre conjunt de pestanyes que són: 1. Opcions: per determinar com volem l'activitat (Ex: quants cops volem que es barregi el trencaclosques) 2. Finestra: per determinar les característiques de la finestra (Ex: el color del fons) 3. Missatge: per escriure el que volem que surti al principi de l'activitat, quan hi ha un error i quan la finalitzem. 4. Plafó: per adaptar mides, la forma... Un cop fetes les activitats anem a fitxer - desa. Al acabar la feina, la guardem en el lloc on hem desat totes les coses i ens trobem que tenim un arxiu ZIP. que no podem obrir per treballar-hi. Per aquest motiu cal anar un altre cop al jclic author i crear una pàgina web amb el nostre projecte (eina- crear pàgina web/HTML.) Un cop fet tot això observem que en la carpeta on hem anat guardant tot tenim l'arxiu ZIP i la pàgina web creada per obrir aquest zip. Cal penjar tota la informació en l'espai web que hem creat per tal de penjar-les a Internet.

Classe sobre el Power Point

Com el dia que a la classe van explicar el Power Point jo no vaig poder anar, he estat mirant les entrades als blogs que parlen del tema. He extret les següents conclusions:
En Jordi va presentar el programa i ens va explicar una mica com funcionava i quins avantatges podiem treure-hi d'aquest.
El Power Point és un document format per diapositives on hi podem trobar objectes com imatges, text, vídeos... Va explicar alguns efectes que s'utilitcen com:
Transicions: efecte sonor o gràfic que s'aplica per passar d'una diapositiva a una altre. S'aplica a les diapositives.
Animacions: efecte gràfic i/o sonor que apliquem a un objecte, com per exemple un text darrere d'altre text.
Accions: S'aplica als objectes i s'ha de clicar sobre d'aquests.
La pràctica que van fer consistía en crear un document de Power Point on hi hagués una diapositiva que simulava la selva, afegir-hi la imatge d'un infant i d'un lleó. A continuació, grabar el crit d'un lleó amb el programa audacity i desar-ho.
Tornar a la diapositiva i amb una acció fer veure que el lleó passava per sobre l'infant i se'l menjava. En aquest moment és quan s'escolta el crit del lleó.
Podem fer servir el Power Point de suport a l'hora d'explicar un conte als infants, per exemple. Mentre que la mestra explica, els infants poden anar veient les imatges relacionades amb el conte i escoltar els sons que produeixen els animals, persones, etc.
Un altre exemple sería per adquirir hàbits. Vam veure un exemple per apendre a fer el pipí o la caca al lavabo.
Aquest és el resum que he pogut fer de la informació que he trobat. Esper-ho que sigui d'ajut a l'hora d'estudiar.