martes, 6 de mayo de 2008

Pràctica del JCLIC

Uns dies abans el Jordi ens va demanar que creéssim un compte amb un proveïdor per poder penjar coses en un espai web. Ell va recomanar la pàgina següent: http://pages.google.com/.
Fet això vam triar el tema, les fruites. Vam buscar imatges de fruites (poma, plàtan, maduixa) per Internet i les vam retocar amb el programa Gimp, ja el vam treballar a classe. Seguidament vam obrir el programa JCLIC author per dur a terme les activitats. És un programa fàcil, però té moltes pestanyes.
Per crear les activitats (trencaclosques, puzle, relacionar amb fletxes...) vam haver d'afegir les imatges, prèviament les havíem guardat en una carpeta, en la pestanya de "Mediateca", seguidament en la pestanya de "Activitats" ja vam començar a crear els nostres exercicis. En aquesta mateixa pestanya, un cop hem entrat a la icona de "Nova activitat", se'ns obre un altre conjunt de pestanyes que són: 1. Opcions: per determinar com volem l'activitat (Ex: quants cops volem que es barregi el trencaclosques) 2. Finestra: per determinar les característiques de la finestra (Ex: el color del fons) 3. Missatge: per escriure el que volem que surti al principi de l'activitat, quan hi ha un error i quan la finalitzem. 4. Plafó: per adaptar mides, la forma... Un cop fetes les activitats anem a fitxer - desa. Al acabar la feina, la guardem en el lloc on hem desat totes les coses i ens trobem que tenim un arxiu ZIP. que no podem obrir per treballar-hi. Per aquest motiu cal anar un altre cop al jclic author i crear una pàgina web amb el nostre projecte (eina- crear pàgina web/HTML.) Un cop fet tot això observem que en la carpeta on hem anat guardant tot tenim l'arxiu ZIP i la pàgina web creada per obrir aquest zip. Cal penjar tota la informació en l'espai web que hem creat per tal de penjar-les a Internet.

No hay comentarios: