lunes, 2 de junio de 2008
Comiat del curs
Ja em acabat el curs i sembla que va ser ahir quan varem començar. La meva valoració de l’assignatura ha estat molt positiva. He après moltes cosses noves i útils, tant personalment com professionalment. M’he trobat molt agust amb la vostra companyia. Ara totes a estudiar per aprovar i veure’ns un altre cop però en una assignatura diferent. Sort a totes, i a tu també Jordi!!!
martes, 27 de mayo de 2008
JCLIC de les fruites
http://martetaaa89.googlepages.com/jclicfruiteseli
martes, 13 de mayo de 2008
WWW.EXTEC.CAT
Les PDI i l'EDU365
martes, 6 de mayo de 2008
Pràctica del JCLIC
Fet això vam triar el tema, les fruites. Vam buscar imatges de fruites (poma, plàtan, maduixa) per Internet i les vam retocar amb el programa Gimp, ja el vam treballar a classe. Seguidament vam obrir el programa JCLIC author per dur a terme les activitats. És un programa fàcil, però té moltes pestanyes.
Per crear les activitats (trencaclosques, puzle, relacionar amb fletxes...) vam haver d'afegir les imatges, prèviament les havíem guardat en una carpeta, en la pestanya de "Mediateca", seguidament en la pestanya de "Activitats" ja vam començar a crear els nostres exercicis. En aquesta mateixa pestanya, un cop hem entrat a la icona de "Nova activitat", se'ns obre un altre conjunt de pestanyes que són: 1. Opcions: per determinar com volem l'activitat (Ex: quants cops volem que es barregi el trencaclosques) 2. Finestra: per determinar les característiques de la finestra (Ex: el color del fons) 3. Missatge: per escriure el que volem que surti al principi de l'activitat, quan hi ha un error i quan la finalitzem. 4. Plafó: per adaptar mides, la forma... Un cop fetes les activitats anem a fitxer - desa. Al acabar la feina, la guardem en el lloc on hem desat totes les coses i ens trobem que tenim un arxiu ZIP. que no podem obrir per treballar-hi. Per aquest motiu cal anar un altre cop al jclic author i crear una pàgina web amb el nostre projecte (eina- crear pàgina web/HTML.) Un cop fet tot això observem que en la carpeta on hem anat guardant tot tenim l'arxiu ZIP i la pàgina web creada per obrir aquest zip. Cal penjar tota la informació en l'espai web que hem creat per tal de penjar-les a Internet.
Classe sobre el Power Point
En Jordi va presentar el programa i ens va explicar una mica com funcionava i quins avantatges podiem treure-hi d'aquest.
El Power Point és un document format per diapositives on hi podem trobar objectes com imatges, text, vídeos... Va explicar alguns efectes que s'utilitcen com:
Transicions: efecte sonor o gràfic que s'aplica per passar d'una diapositiva a una altre. S'aplica a les diapositives.
Animacions: efecte gràfic i/o sonor que apliquem a un objecte, com per exemple un text darrere d'altre text.
Accions: S'aplica als objectes i s'ha de clicar sobre d'aquests.
La pràctica que van fer consistía en crear un document de Power Point on hi hagués una diapositiva que simulava la selva, afegir-hi la imatge d'un infant i d'un lleó. A continuació, grabar el crit d'un lleó amb el programa audacity i desar-ho.
Tornar a la diapositiva i amb una acció fer veure que el lleó passava per sobre l'infant i se'l menjava. En aquest moment és quan s'escolta el crit del lleó.
Podem fer servir el Power Point de suport a l'hora d'explicar un conte als infants, per exemple. Mentre que la mestra explica, els infants poden anar veient les imatges relacionades amb el conte i escoltar els sons que produeixen els animals, persones, etc.
Un altre exemple sería per adquirir hàbits. Vam veure un exemple per apendre a fer el pipí o la caca al lavabo.
Aquest és el resum que he pogut fer de la informació que he trobat. Esper-ho que sigui d'ajut a l'hora d'estudiar.
martes, 29 de abril de 2008
AJUTS ECONÒMICS PER LES ESCOLES CONCERTADES
SEBASTIÁN TOBARRA a EL PAÍS el 21-06-2006
He triat aquest fragment de l’article perquè volia trobar algun ajut econòmic que s’hagués donat fa un any o dos a les escoles concertades. Us preguntareu perquè, doncs perquè crec que aquestes no tenen les infraestructures necessàries tecnològicament parlant. Posposen la compra d’aparells a un futur incert, un futur on segons ells han de rebre alguna ajuda econòmica. Doncs bé, segons aquest article aquestes escoles van rebre un ajut econòmic el curs passat per cada nen immigrant sense recursos que incorporaven a les seves llistes. Aquest ajut es podia haver invertit en aules d’informàtica, DVD, ràdios...... però suposo que a la majoria d’elles no es va fer així. M’agradaria que penséssim si a la nostra escola de pràctiques els aparells tecnològics existeixen o si és així, si estan en bones condicions d’ús.
Hauríem de fer un esforç per donar més importància a aquests aparells o aules dins de l’escola. Amb elles es poden dur a terme un models d’aprenentatge diferents i útils per a tots. Com a futures mestres crec que és molt important començar a pensar en aquest fet i donar-li la importància que té.
lunes, 21 de abril de 2008
Internet i ordinadors a l'escola
Segons la mitjana feta per la OCDE d’ordinadors per cap a l’ensenyament secundari, Espanya es troba a la cua, en penúltima posició, només superada per Mèxic. La mitjana és de 15 alumnes per ordinador.
Com a opninió personal, dir que aquestes dades ens fan reflexionar sobre diversos temes a millorar en el nostre sistema educatiu: la necessitat d’introduir els ordinadors a la tasca diaria dels alumnes, no només una hora a la setmana, augmentar el número d’ordinadors per alumne, i per últim formar a tots els docents per poguer dur a terme aquesta tasca de manera correcta i global.
martes, 15 de abril de 2008
Video "La loba herida".
Aquests últims dies em editat un vídeo a NTAE. Per començar hem gravat diferents escenes per fer la història, una telenovel·la.
Una vegada teníem això, a l’aula d’audiovisuals vam editar-ho. El programa que em fet servir és el Pinnacle Studio. El primer de tot va ser guardar les imatges de la càmera al programa. Un cop fet això, vam retallar i seleccionar les imatges per muntar el vídeo. Després havíem de posar les transicions i la música corresponent. El nostre vídeo no té text, per això vam jugar amb la música i el volum per donar encara més significat i emoció a les imatges.
Per finalitzar el vam generar en Windows Media Vista i el vam penjar en la pàgina www.youtube.com. Per penjar-ho, s’havia de crear un conte en el gmail (ja el teníem) i posar les dades en la pàgina del Youtube. Tot seguit t’arribava un mail amb l’activació i el link on has d’entrar. Aquí has de clicar en l’opció de pujar vídeo, i posar les dades que demanen i el lloc on tenim el vídeo guardat. Un cop tenim tot això fet, per penjar-ho al blog, hem de copiar el codi embet que et donen al youtube i enganxar-ho en una entrada htlm del blog.
viernes, 11 de abril de 2008
Enquesta sobre el video que hem editat.
Per fer-ho he ant a: Diseny, elements de pàgina i insertar elements de pàgina. Un cop estàs aquí escrius la pregunta que vols fer i tries les respostes, i el número d'aquestes, que vols donar.
La vostra participació és important per donar exactitud als resultats.
miércoles, 2 de abril de 2008
Imatge retallada amb el Gymp

Després de molts intents he aconseguit escapçar la imatge amb el Gymp. M’ha costat molt, tant que vaig pensar que no podria seguir amb l’assignatura, que no era per mi tota aquesta nova tecnologia. Per fi amb l’ajuda dels tutorials, després de molt llegir-los, ho he aconseguit.
Per fer-ho, primer he baixat d'internet el programa,el Gymp. He triat la imatge que més m’ha agradat. La vaig guardar i obrir amb el Gymp. Una vegada la tenia oberta vaig utilitzar l’eina d’escapçar per seleccionar la part de la imatge que volia treure i li vaig fer doble click a la part escapçada per guardar-la. Un cop fet això, he anat al blogger per publicar les imatges en una entrada. Aquesta part és molt sencilla, només has de premer a l'icona de imatges i seguir els passos corresponents.
Sembla molt fàcil, però hem va costar molt. Tot i això estic molt contenta amb tot el que estem treballant perquè estic aprenent moltes cosses noves.
martes, 25 de marzo de 2008
La pissarra digital en l'educació infantil
Aprofitant que a l’escola on treballo estan fent un curs de TIC i treballen la pissarra digital, vaig preguntar a les professores d’infantil que quina utilitat li donaven elles amb els nens de P4 i P5 per exemple.
Hem van dir que la farien servir per treballar el traç de les lletres. Dins del grup de mestres hi han diferents opinions, hi han algunes que pensen que no serveix per res, que la sorra del pati és molt millor, i altres que diuen que sí, que serà molt útil.
M’han convidat a estar present el dia que facin l’activitat, ja us explicaré que tal. Si hem deixen fer fotos les penjaré.
Segons la meva opinió, l'us de la pissarra digital té aventatges i inconvenients. Un dels aventatges principals es dona a l'hora d’utilitzar les PDI, és la major predisposició de l’alumne a les classes, la motivació, el dinamisme que se’n deriva, la interecció entre alumne i professor, la utilització de materials més amplis i a més evita les classes magistrals. Per un altre bandanda, el principal inconvenient de les PDI, és el seu cost elevat. També em de pensar que es necessiten unes condicions prèvis per a la seva instal•lació, així com una formació per utilitzar-les.
A mode de conclusió, dir que l'us de les pissarres digitals té ,és aventatges que inconvenients. Per tant com a futures mestres ens em d'interesar per les seves funcions i aplicacions.